Šafránové rizoto s krevetami
Ingredience:
1 hrnek 250 ml kulatozrnné rýže
300 ml vývaru (zeleninový)
100 ml bílého vína
100 g másla + 1 lžíci olivového oleje
1 střední cibule
50 g parmazánu
šafrán
sůl
pepř
krevety 10 ks
Postup přípravy:
Na rozpálenou wok pánev dáme třetinu másla, olej a cibuli nasekanou nadrobno. Necháme zesklovatět, přidáme rýži, promícháme a podlijeme vínem.
Když se víno odpaří přidáme šafrán, osolíme, mícháme a postupně podléváme vývarem až do změknutí rýže. Přidáme druhou třetinu másla, polovinu nastrouhaného parmazánu, promícháme a odstavíme.
Na pánvičku dáme zbylé máslo a na něm krátce opečeme krevety (růžové jsou již předvařené), osolíme a opepříme.
K šafránovému rizotu doporučujeme servírovat Ryzlink rýnský Viante collection
Ryzlink rýnský Viante collection