Roastbeef s rukolovým salátem a hořčičnou zálivkou
Ingredience:
salát:
1 balení rukoly
1 balení salátu (mix)
6 ks cherry rajčátek
hořčičná omáčka:
1 PL medu
3 PL dijonské hořčiče
6 PL olivového oleje
pár kapek citronové šťávy
sůl
pepř
roastbeef:
1 kg masa (hovězí roštěnec)
1 ČL soli
1 PL oleje
2 snítky tymiánu
30 ml červeného vína
1/4 ČL pepře
Postup přípravy:
Maso omyjeme a vysušíme papírovou utěrkou.
Na pánvi rozpálíme olej a položíme na něj maso, vhodíme snítky tymiánu a podlijeme vínem. Osmahneme ze všech stran, aby se nám maso zatáhlo.
Poté vložíme maso do plechu vyloženého pečícím papírem a dopékáme ještě 15 minut na 180 stupňů (dle výšky masa).
Po vyjmutí z trouby necháme maso odpočinout, posolíme, opepříme a nakrájíme na tenké plátky.
Salát vsypeme do mísy a promícháme s nakrájenými rajčátky.
Na zálivku prošleháme metličkou med, dijonskou hořčici, pár kapek citronové šťávy a 6 lžic olivového oleje. Osolíme a opepříme. Smícháme s připraveným salátem.
Salát se zálivkou servírujeme s připraveným roastbeefem.
Ke roastbeefu doporučujeme servírovat Frankovku rosé
Frankovka rosé