Nastavení soukromí a cookies

Souhlasem se sdílením dat nám poskytnete informace, které potřebujeme pro zlepšování, analýzu a marketing napříč těmito webovými stránkami. Dále souhlasíte s předáním údajů třetím stranám a mimo EU. Prohlašujeme, že Vámi poskytnuté informace jsou zabezpečeny proti zneužití.

Nastavení soukromí a cookies

Souhlasem se sdílením dat nám poskytnete informace, které potřebujeme pro zlepšování, analýzu a marketing napříč těmito webovými stránkami. Dále souhlasíte s předáním údajů třetím stranám a mimo EU. Prohlašujeme, že Vámi poskytnuté informace jsou zabezpečeny proti zneužití.

Dejte nám prosím vědět, která data nám a našim partnerům dovolíte zpracovat.


Technická data

Trvale zapnuto

Webové stránky potřebují technická data pro správné fungování. Bez těchto dat by nebylo možné například vyhledávat, přehrát video nebo dokončit objednávku v e-shopu.

Analytické a statistické údaje

Analytické a statistické údaje nám pomáhají pochopit, jaké funkce jsou vaše oblíbené, co nám na webu nefunguje, jaké zařízení pro prohlížení stránek používáte a mnoho dalších.

Marketingové údaje

Marketingová data nám prozradí, na které reklamy jste klikli nebo jak jsou naše kampaně na sociálních sítích úspěšné.

Zavřít
Navštívit E-shop

Snoubení vína & čokolády

Královna chuťových požitků: Umění snoubení čokolády a vína

Když se spojí dokonalost čokolády s harmonií vybraných vín, vykouzlíte na jazyku chuťovou symfonii. Pojďte se s námi ponořit do umění snoubení ručně vyráběných čokolád s vínem VÍNO HRUŠKA. Představíme vám tři druhy čokolád a doporučíme k nim perfektně ladící vína.


Bílá čokoláda: Oslava citrusových tónů

Bílá čokoláda se svou delikátní sladkostí a křupavými kousky sušeného pomeranče je jako stvořená pro snoubení s vínem. Nejprve si čokoládu jemně rozválejte v ústech, cítíte, jak se její chutě postupně otevírají. Nyní přichází čas na víno – sáhněte po bílém sladkém Hibernalu ze Sweet collection. Důležité je, aby víno mělo zbytkový cukr nad 30 g/l. Při kombinaci s čokoládou vám v chuti explodují citrusové tóny a připomínají oblíbené bonbóny Bon Pari.

Bílá čokoláda VÍNO HRUŠKA

Bílá čokoláda s pomerančem

Ruby čokoláda: Harmonie smetanových a ovocných chutí

Pokud máte rádi vyváženou kombinaci sladkosti a kyselosti, čokoláda Ruby je pro vás ideální. Její smetanově krémová chuť doplněná příjemnou kyselostí čokolády je jako sen. Při snoubení s vínem je skvělou volbou růžové polosladké víno Zweigeltrebe z Rose collection. Toto víno s čokoládou Ruby vytváří unikátní harmonii, ve které vystoupí chutě čerstvých malin, jako byste je právě utrhli ve své zahradě.

Ruby čokoláda VÍNO HRUŠKA

Ruby čokoláda

Hořká čokoláda: Smyslná cesta do hloubky chutí

Pro milovníky intenzivních a bohatých chutí je tu hořká čokoláda. Její vyvážená hořkost a obsah kakaového másla v kombinaci s tóny černého rybízu jsou opravdovým zážitkem. K tomuto kousku doporučujeme červené víno Cabernet Cortis. Když se tito dva spojí, podtrhne se v chuti krásná perzistence černého rybízu a ostružin. Navíc, díky tříslovině vína se prodlouží závěr chuti a přenese vás na kilometrovou chuťovou cestu. Je to jako ponořit se do hlubokých lesů a ochutnat plody přírody.

Hořká čokoláda VÍNO HRUŠKA

Hořká čokoláda s černým rybízem

Závěrečné tipy

Snoubení čokolády a vína je umění, které vyžaduje trpělivost a cit pro detail. Nezapomeňte na několik základních pravidel, která vám pomohou dosáhnout harmonie chutí:
1.    Teplota: Před konzumací nechte čokoládu i víno aklimatizovat na pokojovou teplotu. To umožní chutím plně se rozvinout.
2.    Postup: Nejprve si vychutnejte kousek čokolády, nechte jej rozpustit v ústech a poté zapíjejte malými doušky vína.
3.    Vyváženost: Snažte se vybrat víno, které bude v harmonii s čokoládou. Sladká čokoláda bývá lépe doplněna sladkým vínem, zatímco u hořké čokolády volte víno s větší hloubkou a intenzitou.
4.    Experimentujte: Každý má jedinečné chuťové preference. Nebojte se experimentovat s různými kombinacemi a objevovat, co vám nejvíce vyhovuje.

Snoubení prémiových čokolád s vybranými víny je zážitek, který si zaslouží být sdílen. Ať už to bude na speciální příležitost, nebo jen tak pro radost z objevování nových chutí, pamatujte, že kvalita a harmonie jsou klíčové. Vydejte se na chuťovou cestu s bílou, ruby a hořkou čokoládou a objevte bohatství kombinací s vínem.